"LABADOUX SERVEERT"

"Labadoux serveert" is in 2022 een sociaal kunstproject i.s.m. 40 voorzieningen en welzijnsorganisaties met en voor kwetsbare mensen.

FESTIVAL
MET LAGE DREMPELS

Labadoux was een van de voorlopers in de aandacht om voor rolstoelgebruikers een drempellaag festival te bouwen.
Maar drempellaag willen we ook zijn voor kansarmen.

ADL
ONDERSTEUNING

Op het festivalterrein staat een deskundig team begeleiders klaar om ADL-assistentie te geven
waar nodig.

LABADOUX
SOCIAL
®

Labadoux wil haar sociaal engagement hoog in het vaandel blijven houden.

81_detail.jpg
 

LABADOUX SERVEERT
Sinds enkele jaren wil Labadoux via ‘community art' de festivalweide toegankelijker maken voor kwetsbaardere mensen met een fysische of mentale beperking, psychische of sociale problematiek, mensen met (vroeg)dementie, mensen op de vlucht,.... Community art is een creatief project die verschillende kunst- en werkvormen met een sociale insteek combineert. Dat doen we door met specifieke doelgroepen samen te werken, die elk met hun eigen talenten en bijzondere stijl tot unieke kunst komen.

Dit jaar kiezen we als thema ‘Labadoux Serveert’.  We willen mensen met porseleinen kwetsbaarheid in de picture zetten. Ze zijn maatschappelijk broos en breekbaar, maar vaak kunstig en uniek gemaakt, een plaats verdienend op de mooist gedekte tafel.  Het zijn vaak mensen om te proeven en te smaken. Zeker in hun talenten zijn ze buitengewoon. Het zijn net die, vaak kunstige, talenten die we aan het ruime publiek willen serveren. 
Tijdens het festival willen we hun creativiteit laten bewonderen in een 5de social-art-project.FESTIVAL MET LAGE DREMPELS
We blijven investeren in bevloering in alle tenten. Er zijn ook houten paden tussen alle tenten. In de concerttent is er een stevig rolstoelpodium dat optimaal zicht op het concertpodium garandeert.
Voor mensen die het minder breed hebben zetten we een samenwerking op met 7 sociale huizen uit de regio Ingelmunster. Per sociaal huis worden door Labadoux tickets ter beschikking gesteld die nauwgezet worden uitgedeeld door de mensen van de sociale dienst.

Deze actie loopt in samenwerking met
 


ADL ONDERSTEUNING
Wie bijzondere noden heeft kan steeds vooraf vragen stellen aan ons ADL-team zodat een zorg op maat kan worden bekeken. De ADL-ondersteuning gebeurt in samenwerking met INTER.
Voor meer praktische info: zie pagina toegankelijkheid
LABADOUX SOCIAL
Labadoux wil haar sociaal engagement hoog in het vaandel blijven houden.
Daartoe werd het plan Social ® op de rails gezet. Labadoux Social ® heeft een coördinerende taak boven alle sociale facetten die eerder werden beschreven. Bovendien willen we ons engageren sociale integratieprojecten met muzikale of culturele inslag een duwtje in de rug te geven. Dit doen we o.a. door bv. muziekgroepen met sociale insteek te programmeren tijdens het festival of door initiatieven die eclectisch verbonden zijn met de doelstellingen van het festival te ondersteunen.

LOGO WIT5.png
 
 
 
Logo-Labadoux-serveert_2020_OK_edited.png
golflijn-en-golvende-zigzagpatronen-vector-zwarte-onderstreept-gladde-eind-kronkelende-hor

LABADOUX PARTNERS