social

"Labadoux bloeit"

"Labadoux bloeit" was in 2019 een sociaal kunstproject i.s.m. 40 voorzieningen en welzijnsorganisaties met en voor kwetsbare mensen.

Festival
met lage drempels

Labadoux was een van de voorlopers in de aandacht om voor rolstoelgebruikers een drempellaag festival te bouwen.
Maar drempellaag willen we ook zijn voor kansarmen.

ADL 
ondersteuning

Op het festivalterrein staat een deskundig team begeleiders klaar om ADL-assistentie te geven
waar nodig.

Labadoux
social
®

Labadoux wil haar sociaal engagement hoog in het vaandel blijven houden.

81_detail.jpg
 

Labadoux bloeit

Sinds enkele jaren wil Labadoux via ‘community art' de festivalweide toegankelijker maken voor kwetsbaardere mensen met een fysische of mentale beperking, psychische of sociale problematiek, mensen met (vroeg)dementie, mensen op de vlucht,.... Community art is een creatief project die verschillende kunst- en werkvormen met een sociale insteek combineert. Dat doen we door met specifieke doelgroepen samen te werken, die elk met hun eigen talenten en bijzondere stijl tot unieke kunst komen.
In 2019 kozen we als thema ‘Labadoux bloeit'. We willen de potgrond zijn waarin kwetsbare mensen kunnen groeien in talenten. Daarom boden wij hen de kans open te bloeien in het kader van het festival. Daar kon iedereen hun creativiteit bewonderen. Het resultaat werd een verrassend groot kunstwerk dat je kon bezichtigen tijdens het festival op 3, 4 en 5 mei 2019

Festival met lage drempels

We blijven investeren in bevloering in alle tenten. Er zijn ook houten paden tussen alle tenten. In de concerttent is er een stevig rolstoelpodium dat optimaal zicht op het concertpodium garandeert.
Voor mensen die het minder breed hebben zetten we een samenwerking op met 7 sociale huizen uit de regio Ingelmunster. Per sociaal huis worden door Labadoux tickets ter beschikking gesteld die nauwgezet worden uitgedeeld door de mensen van de sociale dienst.


Deze actie loopt in samenwerking met

ADL ondersteuning

Wie bijzondere noden heeft kan steeds vooraf vragen stellen aan ons ADL-team zodat een zorg op maat kan worden bekeken. De ADL-ondersteuning gebeurt in samenwerking met INTER.
Voor meer praktische info: zie pagina toegankelijkheid

Labadoux social

Labadoux wil haar sociaal engagement hoog in het vaandel blijven houden.
Daartoe werd het plan Social ® op de rails gezet. Labadoux Social ® heeft een coördinerende taak boven alle sociale facetten die eerder werden beschreven. Bovendien willen we ons engageren sociale integratieprojecten met muzikale of culturele inslag een duwtje in de rug te geven. Dit doen we o.a. door bv. muziekgroepen met sociale insteek te programmeren tijdens het festival of door initiatieven die eclectisch verbonden zijn met de doelstellingen van het festival te ondersteunen.

62_detail.jpg