Veilig genieten

In lijn met het veiligheidsprotocol dat werd goedgekeurd wordt de site volledig corona-proof ingericht. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Labadoux vzw en de medewerkers voorzien alle locaties, bars, foodstanden etc. van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig.

Algemene regels
Hou als festivalganger rekening met deze algemene regels:

  • Hou 1,5 meter afstand van medewerkers en medebezoekers.
  • Zie je iemand anders aan de kassa staan om af te rekenen? Gelieve dan even te wachten.
  • Betaal zo veel mogelijk contactloos of elektronisch. Cash betalen is ook mogelijk. Na het betalen kan je je handen wassen.
  • Was regelmatig je handen.
  • Onze medewerkers dragen een mondmasker voor jouw veiligheid. Concertgangers kunnen hun eigen mondmasker meenemen.
  • De site wordt dagelijks volledig ontsmet voor aanvang. Toiletten en gladde oppervlaktes worden meermaals per dag gereinigd.

Tent en ventilatie

Een omgeving in open lucht is veiliger in coronatijden. De festivaltent is ingericht in bubbels met veilige afstand. Wel zijn de zijkanten van de tent maximaal geopend. Zo ontstaat er een natuurlijke ventilatie.

Bij het vallen van de avond kan de koelte in de tent sluipen. Aangezien dicht bij elkaar kruipen geen optie is, is het aangeraden om een (extra) trui mee te nemen om je warm te houden.

Aantal bezoekers op de site
Momenteel is er een maximum van 400 bezoekers ingesteld door de veiligheidsraad.

Bubbels en voldoende afstand
Toeschouwers mogen een optreden bijwonen met hun bubbel. Bubbels moeten steeds anderhalve meter afstand houden tot een andere bubbel.

Er staan voldoende bubbels verspreid over de evenementenlocatie. Bij jouw aankomst zullen de medewerkers jou en je bubbel begeleiden naar jouw tafeltje, waar je samen met de rest van je bubbel plaats kan nemen. Die tafel(s) en stoelen zijn jouw locatie voor de hele duur van de concerten. Verplaats dus geen stoelen.

Circulatie en richtlijnen
We richten onze festivalsite in conform de adviezen in het sectorprotocol Cultuur. Dat betekent dat er in- en uitgang zijn en dat er bepaalde looplijnen gecreëerd worden. Op die manier vermijden we overbodige contactmomenten en maken we het voor iedereen makkelijker om die anderhalve meter afstand te bewaren. Onze medewerkers helpen je graag op weg, begeleiden je op het terrein en helpen jou om de richtlijnen duidelijk maken. Dranken worden aan tafel bediend, wil dus geen verplaatsingen maken naar de bar. Alvast bedankt om de afspraken en richtlijnen op te volgen.

Sanitair
We voorzien voldoende toiletten die regelmatig gereinigd worden. De medewerkers reinigen regelmatig alle oppervlaktes en klinken. We vragen de gebruikers om voor en na het gebruik van sanitair de handen te wassen of te ontsmetten. Alle faciliteiten hiervoor zijn aanwezig. Ook bij het sanitair geldt social distance. Respecteer dus de wachtrij en hou steeds 1,5 meter afstand.

Breng je mondmasker mee
Onze festivalsite is ruim genoeg om een veilige afstand te garanderen indien de bezoekers de regels volgen. Toch vragen wij je om een mondmasker mee te nemen. Een mondmasker is verplicht te dragen bij alle verplaatsingen over het terrein, bijvoorbeeld de ingang, uitgang,foodstand, sanitair... Ook daar voorzien we de nodige ruimte en de mogelijkheid om afstand te bewaren. Eenmaal je op je plaats bent -in je bubbel aan jouw tafel - kan je je mondmasker afnemen.

Alle medewerkers die met publiek in contact komen zullen een mondmasker dragen. Wij hebben niet de intentie om meezingconcerten te organiseren. Ben je van het uitbundige type, dan vragen we je om zeker een mondmasker te dragen tijdens het concert. Luid praten en meezingen wordt immers beschouwd als een extra risicofactor. Met deze extra maatregel willen we Labadoux BUBBELT coronaproof verder zetten.

Wat met bezoekers uit risicogroepen?
Volwassenen uit een risicogroep zijn welkom op evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico hebben gemaakt. Tot de risicogroep behoren bvb mensen ouder dan 65 jaar, mensen met diabetes, mensen met ernstige obesitas, mensen met hartziektes, long- of nieraandoeningen, mensen met kanker, mensen wiens immuunsysteem verzwakt is,...

Kinderen uit een risicogroep zijn welkom op de evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat hun ouders (eventueel na overleg met de huisarts of behandelende arts) een inschatting van het risico hebben gemaakt.

Waarom zijn er geen weekendtickets beschikbaar?

Experts raden aan om per week niet te veel verschillende activiteiten te plannen, om zo het aantal persoonlijke contacten te limiteren. Daarom worden er per dag een beperkt aantal tickets aangeboden voor een wisselend publiek.