THE GOLDEN GLOWS

The Golden Glows (B)

 

In 1952 liet beeldend kunstenaar, experimenteel filmmaker en voltijds excentriekeling Harry Smith ‘The Anthology Of American Folk Music' (Folkways Records) los op de wereld. Het meesterverzamelwerk met 84 songs die hij uit zijn persoonlijke collectie 78 toerenplaten puurde, wordt beschouwd als dé bijbel van de Amerikaanse folk. Zeg maar, het equivalent van ‘The Great American Songbook'.

Harry Smiths verzamelaar sleepte maar liefst drie Grammy Awards in de wacht en wordt door Rolling Stone beschouwd als één van ‘The 500 Greatest Albums Of All Time'. Beck, Bob Dylan, en Elvis Costello zijn absolute bewonderaars. Net als The White Stripes en Nick Cave.

Gesteund door virtuoze synths, massieve grooves en elektronische soundscapes, brengt de Antwerpse band The Golden Glows het verzamelmeesterwerk van Harry Smith tijdens Labadoux helemaal naar de 21e eeuw. Inspiratie om de popmuziek van toen nieuw leven in te blazen, vinden ze in de popmuziek van vandaag. De band is het levende bewijs dat Smiths obscure Americana anno 2019 sexy, opwindend en bijzonder relevant kan klinken.

Verwacht een show die gitzwart glinstert. Een must-see en een absolute aanrader!

Website artiest
Facebook artiest
Youtube filmpje
Spotify artiest
Instagram artiest
Soundcloud
Deezer
Apple music