Tickets Labadoux

The Chieftains

The Chieftains ontstond in 1962 op initiatief van Paddy Moloney, die nu nog steeds de leider is. De band is één van de bekendste folkgroepen uit Ierland en zeker die met de langste geschiedenis. De groep blaast dit jaar 55 kaarsjes uit en in die tijd fietsten ze een ontzaglijk parcours bij elkaar. Van Australië tot in Amerika, van Japan tot in China, van het zuiden tot in het noorden, van Ierland tot over de plas in Europa, ze speelden overal.

The Chieftains zijn de vaandeldragers van de traditionele Ierse folk. Samen met groepen als Planxty, The Dubliners en The Clancy Brothers stonden zij aan de wieg van de wereldwijde ontdekking van Ierse volksmuziek. Het succes van deze pioniers was het fundament waarop nieuwe Ierse groepen met succes konden voortbouwen, tot op vandaag.

The Chieftains zijn een stel uitstekende ras muzikanten. Het zijn meesters in het spelen van Ierse volksmuziek maar ze maakten in hun carrière ook veel succesvolle uitstapjes naar andere muziekstijlen. Zo werd hun cd "The Long Black veil" een enorm succes. Op die plaat werkten ze samen met het kruim van de muzikanten zoals Mick Jagger, Sting, Sinéad O'Connor, Van Morrison, Mark Knopfler, Ry Cooder, Marianne Faithfull en Tom Jones.

The Chieftains toert dit jaar nog in Japan en in het voorjaar 2018 staat een heuse tournee op stapel in Amerika. En daarna komen ze met veel goesting nog eens terug naar België! Labadoux wordt dé unieke gelegenheid om deze wereldtoppers eens aan het werk te zien!

Treden ook voor u op:

Pipe Band:  FIELD MARSHAL HAIG’S OWN PIPES & DRUMS
Choir:  THE LITTLEST BIRDS 
Dancers:  NEWE ACADEMY OF IRISH DANCE