Tickets Labadoux

Ozark Henry

Ozark Henry is de artiestennaam van Piet Goddaer. Deze Kortrijkzaan kreeg de muziek met de paplepel mee. Hij leerde al jong enkele instrumenten bespelen en via zijn vader, die muziekleraar was, proefde hij al vroeg van verschillende muziekstijlen.

Goddaer begint al vroeg te spelen in enkele bands vooraleer hij in 1995 start met een soloproject. Ozark Henry is geboren. Met zijn eerste plaat wordt hij onmiddellijk opgemerkt en krijgt hij lovende recensies, zelfs van grootmeester David Bowie. In Frankrijk spreekt men van "Le jeune Bowie Flamand."

Goddaer doet eigenzinnig verder en in 2001 volgt de doorbraak. Zijn muziek is ondertussen geëvolueerd en is toegankelijker geworden. "Birthmarks" is de eerste Sony plaat en met ‘Rescue' scoort hij een hit. ‘Sweet Investigator' zet hem volledig op de kaart en vanaf nu gaat het snel. Ozark Henry wordt een hype en zorgt voor uitverkochte tournees.

Ozark Henry is een uitstekend muzikant die steeds grenzen laat vervagen. Steeds op zoek naar vernieuwing vindt hij steeds opnieuw zichzelf uit. Hij componeert ook voor anderen, werkt samen met grote artiesten zoals Toots Tielemans, Novastar, Arid. Zijn vernieuwingsdrang brengt hem naar Parijs en naar Amerika, waar hij nieuwe inspiratie opdoet. Goddaer is een artiest pur sang, een vat creatieve energie.

Nominaties voor de Zamu Awards, podia op Rock Werchter en Pukkelpop, naast de vele intieme concerten, die prijken allemaal op zijn rijk muzikaal palmares.

In 2018 wil Ozark Henry nog eens enkele festivals aandoen. Labadoux wordt daarbij het startoptreden. Meteen dé kans om deze fantastische muzikant aan het werk te zien!