Labadoux bubbelt

Van bij aanvang van de coronatijd werd Labadoux geconfronteerd met de noodzakelijke afgelasting van het festival begin mei. Een lastige, maar begrijpelijke keuze was dit. Hiermee werd de toon gezet voor heel wat festivals die hetzelfde lot beschoren waren. Niet alleen de festivalsector, maar ook heel de eventsector kreeg het de voorbije maanden erg hard te verduren.

Lees meer

Labadoux wil dat ook solidair zijn met alle acties die het belang van de eventsector in de verf zetten zoals bv de Sound of Silence. Meer dan ooit hebben we de voorbije zomer gevoeld dat festivals in ons land een heel belangrijke sociale waarde hebben.

Met Labadoux bubbelt wil Labadoux haar verantwoordelijkheid nemen en haar nek uit steken alsnog iets te organiseren. Hiermee willen we een forum geven aan de artiesten die ernaar uitzien terug op het podium te staan. Daarnaast willen we graag een aanbod leveren naar ons trouw Labadoux-publiek. We doen dit natuurlijk in coronaveilige omstandigheden. Per dag kunnen 400 bezoekers intekenen om 3 of 4 concerten te beleven. Deze gaan door op de festivalweide langs de Trakelweg, waar voor de gelegenheid een mega- tentluifel wordt opgezet van 65 meter lang. Wie tickets bestelt doet dit online en koopt zijn zitplaatsen in bubbels. Zo worden ook de stoelen ingedeeld in de tent. Ter plaatse kan een biertje, wijntje, frisdrank of warme drank worden besteld en wie het koud of hongerig heeft in deze oktoberdagen kan bij een van de foodkramen langs om zijn maag te spijzigen. Op vrijdag en zaterdag gaan de concerten door 's avonds, op zondag starten die op de middag en we sluiten af in de vooravond.