Tickets Labadoux

Douglas Firs

Douglas Firs is de band rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn in de Wilco Loft gemixte album "The Long Answer Is No" ligt  de nieuwe in de rekken ("Hinges of Luck"). En wat voor één!

Een dik jaar geleden trok Van Hellemont naar Canada, gewapend met zijn gitaar en een klein opnametoestel, op zoek naar ruimte. Het worden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. 's Avonds volgen succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen. New York volgt.

Terug in België popelt Van Hellemont om zijn band samen te roepen. Met zijn vertrouwde klasbakken werkt Douglas Firs een nieuw album uit. Voor de mix kunnen ze rekenen op een enthousiaste Kevin Ratterman, bekend van zijn werk met oa My Morning Jacket en Ray Lamontagne. De road trip naar Nashville, Memphis en New Orleans krijgen ze er als toetje bovenop.

Douglas Firs ontpopt zich als een knappe singer songwriter. Met een mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock weet hij zijn publiek diep te raken. Hij bevestigde onlangs met een fantastisch concert in de AB. In Ingelmunster zal dat niet anders zijn.