Tickets Labadoux

Afro Celt Sound System

Afro Celt Sound System is een band die een perfecte blend vormt waar Labadoux voor staat: een heerlijke mix van Keltische muziek, doorspekt met West- Afrikaanse invloeden. Die bonte mengeling wordt dan overgoten met een gedurfd, vernieuwend elektronisch jasje en je bekomt kommerloze, blije Labadoux muziek!

Toen Simon Emmerson in 1991 samen werkte met Baaba Maal, een Afro pop star, kreeg hij de microbe te pakken voor dit vernieuwende concept. ACSS ontstond in 1995. De band doorzwom enkele woelige watertjes, maar 22 jaar na de start slaat hun muziek nog steeds aan. Het is heerlijke fusion muziek met voor elk wat wils: Ierse deuntjes en bodhran getroffel, ritmische Afrikaanse vrolijkheid en zwierigheid en dat alles kleurig ingepakt in een lekker ondeugend elektronisch jasje. En dat alles met een bonte verzameling uitstekende muzikanten.

Duizenden verkochte platen op de teller, een nummer één plaats in de Billboard, een samenwerking met Sinéad O'Connor en na al die jaren nog steeds springlevend. Aan jou om dat te komen zien!