WE HOUDEN HET SAMEN VEILIG

 

De corona maatregelen waren de voorbije weken en maanden heel vaak in evolutie. Organisatorisch is het geen evidentie dit alles dag na dag op te volgen. Toch streven we een evenement na dat zo volledig mogelijk corona-veilig is.  We hebben hiervoor op zeer regelmatige tijdstippen overleg met het gemeentebestuur, de veiligheidsdiensten en de federatie van muziekfestivals,  die rechtstreeks in contact staan met de federale overheid.

 

Op basis van de maatregelen en de informatie waarover we nu reeds beschikken zien de corona-afspraken er als volgt uit:

 

 • We volgen het principe van het COVID SAFE TICKET (CST). Dit wil zeggen dat Labadoux Zomert alleen kan doorgaan met mensen die kunnen aantonen dan ze volledig veilig zijn. We gaan dus voor EEN VEILIGE BUBBEL SAMEN,  waarin geen mondmaskerplicht of social distance nodig is.

 

 • Om deel te kunnen uitmaken van deze veilige bubbel wordt van IEDERE TOESCHOUWER EN MEDEWERKER verwacht één van volgende zaken te kunnen voorleggen

 

 • Ofwel minstens 14 dagen voor het festival volledig gevaccineerd zijn  (dus 2e vaccin uiterlijk gekregen hebben op 6 augustus) (vaccinatie +4 weken indien je het Jonson&Johnson vaccin hebt gekregen)
  Opgelet! Het groene kaartje dat in vaccinatiecentra wordt afgeleverd telt niet als geldig certificaat.

 • Ofwel een negatieve PCR-test hebben waarvan het testresultaat niet ouder is dan 48 uur.
  Deze test kan je laten afnemen bij een officieel testcentrum.

 • Ofwel een snelle negatieve RAT-test (antigeentest of sneltest) hebben waarvan het testresultaat niet ouder is dan 24 uur·  
  Deze test kan je laten afnemen bij een apotheker.    

 • De Snelle Antigene Test kan het medisch team van Labadoux ook uitvoeren op wandelafstand van de ingang van het festivalterrein mits voorleggen van een geldig ticket
  Na 15' heb je hopelijk een negatief  testresultaat!
  De test is bovendien GRATIS!

  Sneltestcentrum open:
  Vrijdag     17:00 - 21:15    medewerkers vanaf 16:00
  Zaterdag  15:30 - 21:15    medewerkers vanaf 15:00

 • Ofwel beschikken over een herstelcertificaat met een geldigheidsduur die begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test.

 • Wie positief test op een sneltest wordt in quarantaine geplaatst en opgevolgd door het contact-tracing-center.

 • Kinderen beneden de 12 jaar zijn niet onderworpen aan de CST-testing.

 

 • Dit Covid Safe Ticket kan je via  de gratis app CovidSafeBE op je smartphone downloaden, en daarna registreren via  www.mijngezondheid.be. Op dezelfde site kan je ook een vaccinatiecertificaat downloaden en afprinten.
  Indien er zich problemen voordoen met de app of als er twijfel is rond een certificaat wordt de bezoeker naar het sneltestcentrum verwezen 

 

 • De controle is streng: de CST is persoonlijk: identiteit moet ook gecontroleerd worden. Wie niet aan bovenstaande voorwaarden kan voldoen kan GEEN toegang krijgen tot het terrein. De controle gebeurt door het scannen van de QR-code van de app (of een papieren versie er van) en controle van de identiteit door het tonen van de identiteitskaart. Pas nadat je deze controle bent gepasseerd, bevind je je in de Covid Safe Zone en zijn afstandsregels en het dragen van een mondmasker niet meer nodig.

 

 • De toegangscontrole kan enige tijd in beslag nemen. Zorg daarom tijdig aanwezig te zijn.

 

 • Alvorens je de toegangscontrole bent gepasseerd gelden alle gekende regels inzake corona: mondmaskerplicht, afstand houden
   

 • Ben je ziek, vertoon je symptomen of ben je een hoog-risicocontact? Draag zorg voor de andere festivalgangers door thuis te blijven.
   

 • Onze veiligheidscel helpt ja alles zo goed, veilig en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

 

 • Labadoux gaat door in open lucht met een hoofdzakelijk staand publiek.  We voorzien een beperkt aantal tafels en zitplaatsen voor wie opteert de concerten op deze manier mee te volgen.

 

 • Labadoux zal ook zelf snelle antigene testen (RAT) kunnen uitvoeren. DEZE ZIJN GRATIS!!

Hou er rekening mee dat deze maatregelen kunnen wijzigen naarmate de pandemie en de daaruit voortvloeiende bepalingen uit het overlegcomité evolueren.
HOU DAAROM ONZE WEBSITE IN HET OOG.