Dan San

Dan San is misschien onbekend en onbemind, want een band uit Wallonië... Maar daar komt na Labadoux ongetwijfeld verandering in.

Ze maken "moderne folk" zeggen ze zelf en hun grote voorbeeld is de Amerikaanse band Grizzly Bear. Dan San trekt graag de Waalse natuur in om een wereld bij elkaar te dromen. De muziek klinkt dan ook lekker zoet en dromerig.

De band ontstond in Luik, de bandleden wonen er ook graag maar Dan San heeft een internationaal profiel. De groep zingt in het Engels. De naam "Dan San" verwijst naar het Kantonees, één van de vele Chinese talen en betekent "dankjewel". Daarmee wil de sympathieke band iedereen bedanken die een steentje hielp bijdragen in hun sprookje dat nu reeds 10 jaar duurt.

Hun nieuwste plaat "Shelter" werd gelanceerd in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Japan. Hoog tijd dus om deze band een plek te geven op Labadoux. Kom in de Club lekker cocoonen bij Dan San, dat ongetwijfeld één van de revelaties wordt!