Daan

21u.

Daan is het muzikale project van singer- songwriter Daniël Stuyven. In 1999 verschijnt een eerste CD (‘Profools') Zijn tweede plaat (‘Bridge Burner') zorgt voor de doorbraak. Stuyven kiest resoluut voor elektronische dansmuziek, wat een schot in de roos blijkt. Daan experimenteert verder en mengt er nog wat "dance" en "rock" doorheen: ‘Victory' is geboren. Die plaat levert hem goud op en een ZAMU- award voor het beste album van 2004. Ook ‘The Player'´behaalt goud en tussendoor schrijft Stuyven filmmuziek.

Daan vertolkt ondertussen "De lichtjes van de Schelde" tot in de finale van "Zo is er maar één". Op zijn vijfde plaat ‘Manhay' klinkt Stuyven soberder: gitaar, piano en zang vormen de boventoon.

Met nog meer muzikale kilometers en prijzen op de teller lanceert Daan eind 2016 zijn nieuwste plaat ‘Nada'. Daan, begenadigd zanger met een stem die moeiteloos in het rijtje past van Leonard Cohen en Nick Cave, demonstreert hier zijn ongelooflijk muzikaal talent. Pure songs zonder franjes tonen het meesterschap van deze Vlaamse singer- songwriter.